Hürriyet

7 Temmuz 2015 Salı

Lucy


Lucy Lucy Lucy…
Bir çok tartışma yapıldı bu filmin ardından. Limit yok ile aynı mı değil mi?
Limit Yok filminden esinlenmiş olması muhtemel fakat yapım ekibi iki kat daha geliştirerek bu filmi ortaya çıkarmış.
Yeni üretilen bir uyuşturucunun yurt dışına çıkarılması için kullanılan parti kızı, bu uyuşturucudan kazara çok aşırı dozda alır. Bunun sonucunda vücudunda oluşan reaksiyonlar sonucu beyin fonksiyonlarının mümkün olanın üzerinde faaliyet göstermesini konu alan bir bilim kurgu filmi.
Bazı noktalarda yok artık dedirtse de varsayımsal açıdan bakıldığında iyi işlenmiş farklı konusu, yüksek başarıda oyunculuk bu filmde insanı düşünmeye iten bir çok sahnesiyle yılın en iyi filmlerinden biri olduğu söylenebilir. Yönetmenin ve senaristin başarısı su götürmez.
Filmle ilgili olumsuz bir tarafta çok kısa sürmesi yani daha ayrıntılı ve süre olarak daha tatmin edici olabilirdi. Genel seyircinin de filmle ilgili olumsuz eleştirisi bu oldu. Ayrıca bu kadar geniş ve ilgi çekici bir konuya dar bir açıdan bakıldığını söylemek gerekir.
Scarlett Johansson izlediğim en iyi rollerinden birindeydi. Çok başarılı bir oyunculuk sergilemiş. Karakteri izleyici gözünde canlandırmış, yaşatmış diyebilirim.
Morgan Freeman filmdeki rolü çok etkin olmasada ismi ile filme etiket olmuş bir değer katmış. Morgan Freeman'ın filmin başında yaptığı seminer konuşması çok etkileyiciydi.
İnsan beyninin işleyişi ve geliştirilebilir zeka alanında daha ayrıntılı ve güzel filmler bekliyorum. Bilim kurgu tarzında bu alanda fazla bir film yapılmıyor. Lucy filmi bilim kurgu tarz filmler arasında gösterilse de sadece konusunun bilim kurgu olduğunu belirtmekte fayda var. İçerik olarak biraz daha suç ve aksiyon alanında olduğunu söyleyebilirim.
Beyin gücü ile ilgili çok sayıda kitaplar okumuş bir kişi olarak şimdi bu konuda daha çok film beklentisi içindeyim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder